Skriv ut den här sidan Skriv ut den här sidan

Martin Soltvedt

Martin_Soltvedt_inv

Martin Soltvedt (1931 – 2016) bodde och verkade i Lier i Norge. Han var utbildad klinisk psykolog.
Sin barnpsykoterapeutiska utbildning fick han vid Nic Waals Institutt i Oslo. Under ett par år på 1960-talet var han verksam som psykoterapeut och handledare vid Ericastiftelsen i Stockholm. Därefter var han chefpsykolog vid Statens Senter för Barn- och Ungdomspsykiatri i Oslo. Sedan 1987 har arbetade han som privatpraktiserande psykolog i sin hemkommun Lier  med BOF och Tejping, samtidigt som han fram till 2005 reste till Sverige för utbildning och handledning i BOF .

“Från Norge kom den gamle barnterapeuten Martin Soltvedt och öppnade dörren till sandlåderummet. Föräldrarna bjöds in att bli åskådare, ja till och med medspelare till dramat med de små leksakerna. Soltvedt blev inte profet i sitt eget land, men väl i Sverige, och Barnorienterad familjeterapi är nu en etablerad praxis på många håll.”
Citat ur Magnus Ringborgs krönika i Psykologtidningen 5/05.

Gabrielsen

Martin Soltvedts alter ego “Gabrielsen” (målning av Berit Dahl Soltvedt)

Martin Soltvedts bok BOF – Barnorienterad familjeterapi, utkom på svenska 2005 på bokförlaget Mareld. Den övergick senare till Studentlitteratur. År 2014 återgick rättigheterna till författaren som i samverkan med Nilsson & Sjölin Psykologkonsult AB gav ut boken på eget förlag. Från 2016 kan boken beställas från Jan Nilsson Psykologkonsult via nilsjo.psyk@telia.com

Martin1


Senast uppdaterad 5 januari, 2019 klockan 18:27.