Skriv ut den här sidan Skriv ut den här sidan

TEJPING – nukkeleikkimetodi

Pesäpuu on tuonut Suomeen maailmalla tunnetun, norjalaisen leikkivuoropuhelu-menetelmän. TEJPING eli teippaaminen on lapsilähtöiseen perheterapiaan perustuva työskentelymenetelmä, jota käytetään lapsen ja perheen vuorovaikutussuhteiden ja ongelmien visualisoimiseen ja ratkomiseen. Tejping soveltuu menetelmäksi lastensuojelun piirissä työskenteleville, jotka haluavat vahvistaa lapsen osallisuutta.

Työskentelyn päämääränä on vuoropuhelun käyminen lapsen kanssa leikin avulla. Lapsi teippaa alustalle näyttämön ja valitsee sinne pikku nukkeja ja esineitä kuvaamaan perheenjäseniään, itselleen merkityksellisiä ihmisiä, paikkoja, kokemiaan ristiriitatilanteita tai traumaattisia kokemuksiaan. Samalla hän rakentaa ymmärrystä omasta elämästään.

Tejping soveltuu menetelmäksi lastensuojelun piirissä työskenteleville, jotka haluavat vahvistaa lapsen osallisuutta.


Leikin avulla voi käsitellä vakaviakin asioita lasten kanssa

Tejping on psykologi Martin Soltvedtin kehittämä, lapsilähtöiseen perheterapiaan perustuva työskentelymenetelmä, jonka päämääränä on vuoropuhelun käyminen lapsen kanssa leikin avulla. Lapsi teippaa alustalle näyttämön ja valitsee sinne pikku nukkeja ja esineitä kuvaamaan perheenjäseniään, itselleen merkityksellisiä ihmisiä, paikkoja, kokemiaan ristiriitatilanteita tai traumaattisia kokemuksiaan. Samalla hän rakentaa ymmärrystä omasta elämästään. Tejping – leikkiä käytetään lapsen ja perheen vuorovaikutussuhteiden ja ongelmien visualisoimiseen ja ratkomiseen. Tejping soveltuu menetelmäksi lastensuojelun piirissä työskenteleville, jotka haluavat vahvistaa lapsen osallisuutta omassa elämässään.

Tejping-menetlmän harjoittelua Tuusulassa.


Senast uppdaterad 9 januari, 2018 klockan 20:06.